ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Favoriti kasnog ljeta



Novi ljetni parfem, koji je dozvolio predah mom najdražem Versace-u (Bright Crystal), sva sreća jer je već i ova bočica na izmaku snaga :)
Gianfranco Ferre - In The Mood For Love - Tender izašao je u svibnju ove godine. U visokim notama ima mandarinu, pupoljci ribizla i polygonum - prirodni aldehid. Srce parfema ima jasmin, lotos i ružu, dok osnova sadrži mošus, čempres i benzoin. I to sve miriši fantastično, prozračno, svježe i savršeno mi odgovara kao i ostali parfemi Gianfranco Ferre (općenito govoreći, gotovo uvijek mi odgovaraju i parfemi Versace i Sergio Tacchini).
Cijenu ne znam, parfem je bio dar. Hvala seka!

Manhattan Highlighting Powder postao je neizostavni dio moje svakodnevne make-up rutine i tako,  pomalo iznenađujuće, opravdao investiciju. On je točno taj detalj koji mi je falio u make-up kovčegu, i s njim konačno uspijevam uz minimalno truda postići onaj inner glow :)
Stavljam ga manjom četkicom za puder uglavnom na gornji dio obraza, preko rumenila. Spužvicu skrivenu u maloj ladici sam tek neki dan otkrila, baš sam se nasmijala sama sebi, ali nema veze jer ju ionako ne koristim. E da, ovaj puder fantastično ispada na slikama ;) Za dekolte i naglašavanje ključnih kostiju ga ne koristim jer tamo stavljam kombinaciju Essence Shimmer pudera i ELF-ovog Bronzing pudera.
Cijena je bila oko 55kn.

Essence Gel Eyeliner u crnoj boji sam kupila da se uvjerim je li ta fama oko novog načina nanošenja eyelinera opravdana. I rekla bih da jest! Nevjerojatno je lagano nanijeti ga, a ovaj gel je poprilično pigmentiran i dugotrajan. Nije vodootporan, ali ne skida se sasvim lako. Kupila sam i smeđi, a ove u drugim bojama zasad uspješno izbjegavam (nije mi lako) jer mi je stvarno ponestalo mjesta u koferu za šminku.
Cijena.. oko 20-25kn ako se ne varam.

Sephora rumenilo u nijansi Coral Crush. Mat je, jako mi se sviđa kako ide uz jarko crvenu kosu, a shimmer nadoknadim highlighterom.
Cijenu ne znam, i ovo je bio poklon od seke koja rado i često hrani moju opsesiju šminkom :)

Rituals ulje Shanti Chakra - saaaavršeno za opuštajuće masaže, a u nedostatku masera idealno za nanošenje na noge prije ljetnih izlazaka ;)

Alverde ulje s patchoulijem i borovnicom koje se nanosi na mokru kožu nakon tuširanja i ostavlja nekakav šumski, savršeni miris na tijelu. Nažalost, privlači i mrave, ali to mi je razumljivo - ipak je to prirodna kozmetika bez raznoraznih aditiva i suvišnih kemikalija. :)

Inače, isprobavam i nekoliko drugih beauty sitnica, kao što su:
- ulje za lice specijalno smiješano za mene, ah osjećam se tak posebno kad to kažem, ali zaista - prijateljica se nedavno počela baviti proizvodnjom u kućnoj radinosti pa ja testiram proizvode, zasad sam suuuper zadovoljna!! :) Ulje divno miriši, ne izaziva mi prištiće ni osip, ne masti mi kožu, i nemam suhih područja na obrazima (makar pravi test tek dolazi s hladnijim vremenom).
- arganovo ulje - zasad ga stavljam na kosu i zanoktice, namjeravam ga i nakapati u losion za tijelo da ga malo obogatim. Slobodno mi ostavite savjete za korištenje, još sam u fazi istraživanja :)
- homemade baza za sjenila - Art Deco baza mi se, kako se čini, osušila do faze plastelina, tak da mi ju je postalo nemoguće nanositi, kme! A bila je tako fantastična, i potrošila sam je tek možda pola.. U svakom slučaju, sad ću trošiti ovu elf-ovu bazu u sticku koju imam, i ovu moju smiksanu od pudera i kreme za lice.
- L'Oreal Lash Architect 4D - maskara koja je naslijedila moju najdražu maskaru ikad. Odlična je! Koristim ju za večernje lookove s naglašenim očima, a preko dana koristim diskretniju Maybelline One by One (jel se tak zove? ona roza..). E da i ova tubica je tak prekrasno dizajnirana da bih ju mogla vrtit satima po rukama i uzdisat, tak se valjda osjećaju zaljubljenici u aute kad vide neki novi model :)
- Illamasqua Satin Primer - still in testing :)
- Catrice Made to stay sjenilo u nijansi Lord of The Blings :))), so far so good, sjaji ko ludo, naneseš ga za doslovce sekundu, ne skuplja se u pregibu prilično dugo i bez baze, uz minimalno truda da dosta fancy look :)

I za kraj, moj favorit ovih favorita kasnog ljeta, bez suvišnih komentara:
<3 <3 <3

3 komentara:

  1. kolko je bilo ovo alverde ulje? baš mi primamljivo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hmmm mislim 26,90 il tak nešto, ugl ispod 30kn sigurno! ulje je diiiivno, svima ga preporučam, mirisat ćeš od njega božanstveno! ja ga utrljam na vlažnu kožu i onda se potapkam ručnikom :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ja u zadnje vrijeme bas trzam na gel linere, ali sam zakljucila da ne smijem previse kupovat jer ce mi se svi posusit a da ni pola ne potrosim

    OdgovoriIzbriši